Periodieke BHV-oefening is van levensbelang.

juni 30 2023

Het verzorgen van gewonden en het redden van mensenlevens is een serieuze aangelegenheid. Daarnaast is het van groot belang dat verschillende hulpverleners goed en adequaat handelen. Naast het correct handelen bij een incident is communicatie van (levens-)belang.

Toen onze Hoofd-BHV een last minute telefoontje kreeg i.v.m. een kleine verschuiving in de agenda van de heren van de Brandweer, greep hij deze gelegenheid met beide armen aan namens Rietveld Logistics Group. Theorie is goed, maar we zijn van de praktijk!

 

Een deel van ons BHV-team was vertegenwoordigd, samen met 38 brandweerlieden uit de Gemeente Oosterhout om de scenario’s te lijf te gaan. De brandweer kwam met 4 voertuigen ter plaatste.

Eerste scenario: Er ontstaat brand en de heftruckchauffeur schrikt dusdanig en beknelt zijn collega tegen de muur.. De BHV’ers verzorgde het slachtoffer met EHBO en de brandweer ontfermde zich over de brand.

Daarna het twee scenario opvolgend: opschaling i.v.m. verloren compartiment en blussing vanaf dak i.v.m. behoud aangrenzende compartimenten.

 

Aan creatieve scenarioschrijvers is vaak geen gebrek. Maar aan vakkundige brandweerlieden en beslagen BHV’ers bleken we ook niet ongelegen te zitten.

 

Het was een intensieve avond. We danken de Brandweer van de Gemeente Oosterhout voor hun kennis, kunde en tijd. En namens Rietveld Logistics Group danken we onze BHV-collega’s voor hun inzet.